Big-Bag weeg- en vulstation

De beste zakkenvuller!

In eigen beheer hebben we dit Big-Bag weeg- en vulstation ontwikkeld en geproduceerd. Met dit zeer robuuste station kunnen tot 30 Big-Bags per uur worden gevuld.  Het unieke weegsysteem zorgt ervoor dat het station een zeer hoge weegnauwkeurigheid heeft. Daarnaast is het station eenvoudig te bedienen door één persoon.

Het grote voordeel, in vergelijking met andere vulstations, is de eenvoudigheid waarmee geschakeld kan worden tussen verschillende materialen. Dit zorgt voor een grote mate van flexibiliteit. Daarnaast kan het vulgewicht eenvoudig aangepast worden, wat ervoor zorgt dat de Big-Bag met de juiste hoeveelheid materiaal wordt gevuld. Dit voorkomt dat er teveel materiaal in de Big-Bags wordt gestort, wat een besparing op materiaalkosten met zich meebrengt.

De voorraadbunker, met een maximale capaciteit van … ton, wordt gevuld met het gewenste materiaal (bijvoorbeeld zand of grind). Via een transportband wordt het materiaal naar een trechter gevoerd. Deze trechter is voorzien van een zeer nauwkeurig en betrouwbaar weegsysteem. Wanneer de trechter gevuld is met de juiste hoeveelheid stopt de aanvoer automatisch. Een heftruck met een unit voor het bevestigen van de Big-Bag wordt onder de trechter geplaatst. Vervolgens wordt de afsluitklep geopend en de Big-Bag met de juiste hoeveelheid materiaal gevuld. De klep sluit vervolgens automatisch en de trechter wordt weer gevuld met de gewenste hoeveelheid materiaal.

Voordelen van het Big-Bag weeg- en vulstation van Busschers:

  1. Het eenvoudig kunnen wisselen tussen materialen en gewicht zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit
  2. Besparing op personeelskosten, doordat het station door één persoon kan worden bediend
  3. Zeer nauwkeurige en betrouwbare weegunit zorgt voor besparing op materiaalkosten
  4. Hoge capaciteit van 30 Big-Bags per uur