3D-SorteerTrommel (2021)

In het voorjaar van 2021 hebben we deze 3D-SorteerTrommel voor bouw- en sloopafval opgeleverd. De levering betrof een sorteertrommel met transportbanden voor aan- en afvoer van de materialen. Ook de constructie met trappen en bordessen zijn in eigen huis ontwikkeld, geproduceerd, voorzien van een beschermlaag en op locatie gemonteerd.

Door verschillende technieken in een sorteerinstallatie wordt een materiaalstroom gescheiden in verschillende fractie. Onze gepatenteerde 3D-SorteerTrommel (trommelzeef) biedt naast het zeven op lengte ook de mogelijkheid om meerdere fractiegroottes in één trommel te scheiden. De 3D-SorteerTrommel in deze installatie heeft 3 verschillende fractiegroottes. De zeefdekken zijn verwisselbaar, wat zorgt voor een grote flexibiliteit en lange levensduur van de installatie. De doorvalbeperking in de 3D-SorteerTrommel zorgt ervoor dat harde, lange delen niet in en kleine fractie terecht kunnen komen.

Deze 3D-SorteerTrommel heeft een zeeflengte van 13,75 meter en een zeefdiameter van 4 meter. De zeeftrommel is in totaal 4,85 meter hoog en 16,85 meter lang en weegt ruim 50.000 kilogram.