Buigen

Toelevering
Bekijk ook onze andere bewerkingstechnieken

Buigen

Busschers beschikt over diverse buigmachines, van eenvoudige tot volledig CNC-bediende machines. Ook beschikken wij over diverse buigblokken tot een maximale diameter van 60,3 mm (2″). Daarnaast hebben wij de meest gangbare buizen op voorraad, waardoor wij korte levertijden kunnen garanderen. Wij produceren van enkel stuks tot kleine series, in staal of rvs.

Doornbuigen

Bij het doornbuigen wordt met behulp van een inwendige doorn een bocht gebogen in een profiel (meestal een buis). Hierdoor blijft de rondheid van de buis beter behouden. Het buigen van bochten kan een alternatief zijn voor de toepassing van lasbochten. Het is mogelijk om meerdere bochten in een profiel te buigen, afhankelijk van het ontwerp en de machinemogelijkheden.

De mogelijkheden

Producten die wij onder andere kunnen vervaardigen:

  • Hekken
  • Leuningen
  • Beugels
  • Leidingen
  • Frames

Buisdiameter en buigradius

Bij iedere set gereedschap hoort een bepaalde buisdiameter en buigradius. In de bijlage hieronder (Buigmaten) staat een overzicht van het buiggereedschap en de daarbij behorende buigradius en klemlengte. Gelieve de maatvoering van de tekeningen volgens de bijlage aan te leveren. Deze gegevens kunnen wij vervolgens direct invoeren in de machine.

Buigmaten (pdf, 351 kb)


Beschikbare buigblokken


Ø 14,0 mmØ 17,2 mm
Ø 21,3 mmØ 25,0 mm
Ø 26,9 mmØ 33,7 mm
Ø 38,0 mmØ 42,4 mm
Ø 48,3 mmØ 60,3 mm

© 2022 BUSSCHERS