Voorsorteerlijn (Noorwegen)

We hebben een voorsorteeroplossing geleverd in Noorwegen. Deze voorsorteerlijn maakt het mogelijk recyclebaar materiaal te scheiden van de grote en moeilijk te hanteren stukken materiaal.

Met deze oplossing kan al het materiaal tegelijk op de bunkerband opgevoerd worden. De shovelmachinist hoeft er dus zelf niet meer naar om te kijken. De 3D-SorteerTrommel zorgt voor de sortering van het geschikte materiaal.

De levering bestond uit de volgende componenten:

-bunker- en opvoerband SKS 1800 voor de toevoer van het materiaal naar de 3D-SorteerTrommel;

-3D-SorteerTrommel TRZ2800/5 met gaten van Ø530mm;

-afvoerband RB1400 voor fijn materiaal;

-afvoerband RB2000 voor grof materiaal.

Het recyclebare materiaal (fijn) wordt verder behandeld op de bestaande sorteerlijn.

De maximale zeefmaat voor deze 3D trommelzeef TRZ 2800 is Ø 530 mm. Door het 3D-systeem komen lange en hoge (>1000 mm) onderdelen niet in de recyclebare fractie terecht. Met deze oplossing verhoog je de beschikbaarheid en capaciteit van je nasorteerlijn!

De capaciteit van deze voorsorteeroplossing is uiteraard afhankelijk van het soort en type materiaal. Maar het proces is op deze manier beter te beheersen dan wanneer een machinist op een mobiele kraan dit moet sorteren. Indicatief spreken we over een capaciteit van 45 ton per uur, maar het is beter om te informeren naar de specificaties!

> Meer informatie over onze trommelzeven