De historie in vogelvlucht

Over Busschers

Busschers bestaat ruim 40 jaar. Begin jaren ’70 begon Alfons Busschers het bedrijf in een garage achter een bakkerij in Haaksbergen. Inmiddels is Busschers uitgegroeid tot een solide onderneming met ruim 30 medewerkers. Een vernieuwende visie op metaalbewerking bleek een zeer succesvolle strategie te zijn.

 • De beginjaren

  Doordat Alfons Busschers geen voldoening meer uit zijn werk haalt besluit hij in 1973 om voor zichzelf te beginnen. Hierdoor wordt het voor hem mogelijk om zijn creativiteit en ontwikkelingsdrang te verwerken in de opdrachten van zijn klanten. Hij is er van overtuigd dat met creatief denken en werken een belangrijke slag geslagen kan worden binnen de metaalbewerking.

 • Het eerste bedrijfspand

  In eerste instantie werkt Alfons aan opdrachten die aansluiten bij het beschikbare gereedschap. Maar al snel beginnen de opdrachten groter te worden, waardoor het voor hem noodzakelijk wordt om personeel aan te nemen. Daarnaast verhuist het bedrijfje in 1975 naar het eerste ‘echte’ bedrijfspand aan de Industriestraat in Haaksbergen. In de jaren die volgen blijft Busschers groeien.

 • Ontwikkeling profielbuigmachine

  In 1979 worden de eerste stappen in de machinebouw gezet. Busschers ontwikkelt en produceert de profielbuigmachine, die ook wel bekend staat als de toogbank.

 • Toeleverancier

  Om ook andere bedrijven van dienst te kunnen zijn, breidt Busschers zijn diensten als toeleverancier uit. Naast staalconstructies richt Busschers zich ook op diverse andere bewerkingen.

 • Automatisering en machinebouw

  In 1988 wordt het huidige pand aan de Nijverheidsstraat in Haaksbergen betrokken. Busschers richt zich niet meer alleen op metaalbewerking, maar ook op automatisering en machinebouw. Binnen de automatiseringstak wordt een softwarepakket (Datawin) ontwikkeld ten behoeve van projectadministratie. Deze software is speciaal gericht op metaalbedrijven. In de machinebouw wordt onder andere een revolutionaire buigmachine ontwikkeld met horizontaal gedeeld gereedschap.

 • Recyclingtechniek

  Vanaf 1994 gaat Busschers zich ook richten op de recyclingindustrie. Vanuit de expertise in de machinebouw worden machines ontwikkeld voor de recyclingindustrie. Busschers richt zich met name op de ontwikkeling en bouw van sorteeroplossingen voor bouw-, sloop-, industrieel- en groenafval.

 • 3D Sorteertrommel

  Busschers ontwikkelt in eigen beheer revolutionaire producten als de 3D SorteerTrommel en de Busschers Windshifter. De 3D SorteerTrommel is een unieke gepatenteerde trommelzeef, waarin driedimensionaal gesorteerd kan worden. De eerste 3D Sorteertrommel wordt in 1997 geproduceerd.

 • Bedrijfspand Tolstraat

  Als gevolg van verder groei wordt een extra bedrijfspand met kantoorruimte en productiehallen aan de Tolstraat in Haaksbergen in 1998 in gebruik genomen. In dit bedrijfspand worden de automatiseringsactiviteiten en de productie van buigmachines ondergebracht.

 • Focus op metaalbewerking en recyclingtechniek

  In 2003 wordt de strategische beslissing genomen om te gaan focussen op twee kernactiviteiten, namelijk metaalbewerking en recyclingtechniek. De automatiseringstak en de machinebouw worden verkocht. Door strengere milieuwetgeving en een tekort aan ruimte wordt in 2005 besloten om de bedrijfshal te vergroten en de spuiterij in dit nieuwe gedeelte onder te brengen.

 • Een nieuwe generatie

  De tweede generatie neemt in 2004 het roer over, na het plotselinge overlijden van de oprichter. De jaren die volgen leiden vooral tot een succesvolle continuering van de bedrijfsactiviteiten. 

 • Nieuwe ontwikkelingen

  Ook de komende jaren zetten wij ons in voor een prettige en gezonde samenwerking met onze klanten, onder het motto: ‘Busschers maakt meer met metaal’. Wij zullen ons verder blijven ontwikkelen, dus houd ons in de gaten!

© 2022 BUSSCHERS